BAM!
Han Bennink - trommer, Michael Moore - saksofon og klarinett og Jørn Erik Ahlsen - gitar.
Han Bennink (1942) er en av nestorene i europeisk jazz og avant garde. Han har opp gjennom tiden vært en viktig del av utviklingen av frijazz og moderne musikk. I sine yngre dager spilte han med navn som Wes Montgomerey, Sonny Rollins og Eric Dolphy samtidig som han utforsket improvisert musikk med europeiske navn som Peter Brötzmann, Derek Bailey og Alexander von Schlippenbach. Michael Moore er en amerikaner bosatt i Amsterdam som har en rekke utgivelser og turnéer bak seg. Et stort navn og en stor musiker med utmerkelser fra bl.a Down Beat. Michael Moore spiller også musikk fra andre verdensdeler med bl. a Toumani Diabate og Ogüz Büyükberner. Jørn Erik Ahlsen er en gitarist fra Trondheim, bosatt i Oslo. Han spiller med bl.a Håvard Skaset, Guro S. Moe, The Snake Decides med Jan Bang og Erik Honoré, Jessica Sligter, Aladin Abbas, Rajab Suleiman, Tellef Kvifte, kÖöK og John Hughes mm.

BAM! Møttes på Zanzibar, Tanzania i 2009 og spilte flere konserter der. I oktober i fjor møttes de igjen og spilte en konsert i Amsterdam. Nå kommer de sammen på nytt og det blir igjen et spennende møte med tre generasjoner forent i en bakgrunn i jazz og verdensmusikk.

SAKA
Kristoffer Alberts -saksofon, Jon Rune Strøm - bass og Dag Erik Knedal Andersen - trommer. SAKA er en powertrio med tre av de mest aktive jazzmusikerne i Norge. Med nylig sluppet plate vil vi få høre tre mesterimprovisatører i toppform. Mer info på Knedal Andersen sin hjemmeside her.

Guro Skumsnes Moe/Astrid Groseth/Monique Cornwell
En forestilling som kombinerer musikk og bevegelse. Bassist og multikunstner Guro Skumsnes Moe er kjent for å blande ulike uttrykk og jobber her med danserne Astrid Groseth og Monique Cornwell(NL). Vi kan vente oss en unik og banebrytende forestilling fra de som tilhører fortroppene i dagens kunstverden. Guro S. Moe spiller bla i avant rockgruppen Moe og Art Directors. Moe har samarbeidet høyt og lavt med musikere og kunstnere overalt i verden og er en av de mest hardtarbeidende og spennende musikerne i Oslo.

Renato Ciunfrini/Enrico Malatesta
Renato Ciunfrini (IT) - klarinett, bassklarinett, sopransaksofon, stemme, elektronikk, objekter og oppfinnelser, Enrico Malatesta (IT) - perkusjon. To generasjoner musikere møtes til et møte uten sidestykke når det gjelder oppfinnsomhet. Renato Ciunfrini er en innovatør av lyder og skaper landskap man ikke har vært i tidligere. Enrico Malatesta er nylig utdannet klassisk perkusjonist som har jobbet mye med moderne musikk og improvisasjon.

Anders Hana solo
Anders Hana, gitar er en av Norges mest spennende navn i noise og improvisert musikk. Hana er kjent for et sterkt og unikt uttrykk og er en viktig del i lydbildet til grupper som MoHa!, Ultralyd og Noxagt, i tillegg til å spille med Paal Nilssen-Love, Per Zanuzzi, Mats Gustavson med mange flere. Anders Hana er bosatt i Berlin og dette er en sjelden mulighet til å oppleve en solokonsert til denne gitaristen!

Motsol

motsol ble etablert i 2004, og duoen har siden spilt på et stort utvalg norske festivaler og scener. I 2007 kom motsol ut med plata Strap on på det engelske selskapet FMR -records. Med sin unike besetning skaper motsol en uforutsigbar og rå lydverden, der ukonvensjonell rollefordeling er fremtredende i samspillet. motsol har et akustisk uttrykk - hvis man ser bort fra Liavik Solbergs bruk av vintage elektroakustiske apparater og at Janvin Motlands stemme til tider kan minne om et asfaltbor. Musikken er fritt improvisert med referanser til både tradisjonell europeisk fri improvisasjon og klassisk samtidsmusikk. Utvidede teknikker, impulsivitet og preparasjoner av ulike slag dominerer duoens abstrakte uttrykk som er både åpent og intenst, utfordrende og innbydende.

Både sammen og hver for seg har bandmedlemmene Ståle Liavik Solberg og Stine Janvin Motland gjort seg bemerket for deres særegne instrumentering og uredde spillestil, blant annet i samspill med Frode Gjerstad, Martin Küchen, David Stackenäs, Håvard Wiik, Fred Lonberg-Holm og Hild Sofie Tafjord, i tillegg til egne soloprosjekter og det faste ensemblet Kitchen Orchestra. De er begge utdannet ved jazzlinja i Stavanger, og har en mastergrad ved Norges Musikkhøgskole.

BLY med Jodi Gilbert
BLY er Andrea Rydin Berge, Ingrid Romarheim Haugen og Helen Louise Solberg alle på vokal. Sentralt står utforskingen av ulike teksturer komponert med stemmen som eneste lydkilde. I forbindelse med en konsert på Det Jyske Kunstakademi i vår ble BLY beskrevet slik: ”BLY er Andrea Rydin Berge, Ingrid Romarheim Haugen og Helen Louise Solberg og lyden af deres skønskæve stemmer. Resultatet er smukt som bare fanden, meget langt fra det traditionelle vokalgruppeideal”.
BLY skal denne kvelden samarbeide med den amerikanske sangeren, danseren, skuespilleren og performanceartisten Jodi Gilbert. Jodi Gilbert bor i Amsterdam og har prosjekter som The Voice is the Matter, RASP/HASP og SPOON 3.

Ongaku2 med Håvard Skaset
Elia Casu - preparerte gitarer og elektronikk og Paolo Sanna - trommer og perkusjon kommer fra Sardinia. De kombinerer "nødvendigheten av å blande lyd med stillhet ved å benytte seg av "instant composition based on improvisation, experimentation and timbrical research." Ongaku2 har gitt ut 5 plater og er en stor del av de som spiller experimentell musikk på Sardinia. Gitaristen Håvard Skaset (Moe, Art Directors, Sekstett) er rå og kompromissløs og har en slagkraftig stil. Gå på google og se! Improv fra Middelhavet møter Håvard Skaset må høres!

Velkommen til en unik og spennende festival i salen hos Deichmanske Bibliotek!